۲۹ مرداد ۱۴۰۰، ۹:۴۱

کوشکی در گفتگو با مهر:

برخی وزرای پیشنهادی مرد بحران نیستند/ کابینه سیزدهم یکدست نیست

برخی وزرای پیشنهادی مرد بحران نیستند/ کابینه سیزدهم یکدست نیست

استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه برخی وزرای پیشنهادی مرد بحران نیستند، گفت: کابینه پیشنهادی یکدست نیست و سپردن کار به افرادی که تجربه بحران ندارند خیلی پر ریسک و خطرناک است.

صادق کوشکی استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار مهر، در رابطه با ارزیابی خود از لیست پیشنهادی کابینه سیزدهم و نقش آنها در تحول‌آفرینی، گفت: کابینه پیشنهادی سیزدهم، کابینه یک دستی نیست و ما در این کابینه هم شاهد افراد با تجربه، کاری و با سابقه خوب و هم شاهد افراد فاقد تجربه ای که خود را تحول ساز می‌دانند هستیم و این خیلی خطرناک است زیرا فرد، بی تجربه است و این بی تجربگی خود را قبول دارد.

وی افزود: ما در این فهرست دو عزیز خوب و زحمتکش داریم که متاسفانه نه تنها تجربه وزارت ندارند که حتی تجربه کار در یک واحد اداری ۵۰ نفره را هم ندارند. اگر اداره اقتصاد و دارایی یا اداره آموزش و پرورش را در بُعد یک شهرستان در نظر بگیریم، این افراد در این مقیاس هم، جایی را اداره نکردند.

این کارشناس مسائل سیاسی بیان کرد: جالب اینجاست که با اعتماد به نفس بالا قائل به ایجاد تحول هستند که این، کار را خطرناک‌تر می‌کند. برای مثال وزیر پیشنهادی علوم را داریم که ریاست دانشگاه همدان، که به اندازه یکی از دانشکده‌های دانشگاه تهران هم دانشجو ندارد، را برعهده داشته و حالا می‌خواهد نظام دانشگاهی کشور را اداره کند و این در حالی است که در دوران ریاست دانشگاه همدان نیز از سوی او شاهد تحولی نبودیم.

کوشکی اضافه کرد: نکته این است که وزارت علوم در کنار بحث های علمی، پژوهشی و فرهنگی یک بُعد امنیتی دارد؛ متاسفانه دشمنان نظام و انقلاب خیلی وقت‌ها امید بسته‌اند که بخواهند دانشگاه‌ها را کانون فعالیت‌های ضد امنیتی خود کنند. آیا کسی که دانشگاهی با ۴ یا ۵ هزار دانشجو را اداره کرده است، می‌تواند فتنه انگیزی امنیتی دشمنان در دانشگاه‌ها و بحران‌ها را اداره کند؟!

وی خاطرنشان کرد: اساسا برخی از افراد کابینه پیشنهادی مرد بحران نیستند و با بحران آشنایی ندارند و نسبت به آن بی‌تجربه هستند و از طرفی بعضی از چهره‌ها مانند وزیر پیشنهادی ورزش هم قبلا مسئولیت داشته است اما هیچ تحولی از او ندیدیم. می‌توان با صراحت گفت اگر او وزیر شود، اوضاع وزارت ورزش همان است که در گذشته بود.

این کارشناس مسائل سیاسی تاکید کرد: به هر حال کابینه یکدست نبوده و واقعیت این است که شخصا برای آقای رئیسی احساس خطر می‌کنم زیرا با این کابینه و با توجه به اینکه اکنون یکی از بحرانی‌ترین فضاهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کشور را تجربه می‌کنیم، سپردن کار به افرادی که تجربه بحران ندارند و اصلا بحران دیده نیستند تا بتوانند بحران را مدیریت کنند، خیلی کار پر ریسک و خطرناکی است که آقای رئیسی انجام می‌دهد.

کوشکی افزود: نمی‌دانم واقعا اگر افرادی مانند وزیر علوم و وزیر اقتصاد و آموزش و پرورش رای بیاورند ایشان چه خواهد کرد؟ یک سال دیگر اگر خدای ناکرده مشکل جدی‌تری در این عرصه‌ها پیش بیاید پاسخ آقای رئیسی چه خواهد بود؟ می‌خواهند بگویند وزرای من بی‌تجربه بودند؟ یا مجلس حاضر است این کابینه و علی‌الخصوص گزینه‌های مساله دارش را امضا کند؟ و اگر امضا کند و رای اعتماد دهد فردا چه پاسخی در خصوص مشکلاتی که ایجاد شده، خواهد داشت؟

وی در پایان گفت: ما این عزیزان را افراد بدی نمی‌دانیم اما برای مثال اگر وزیر پیشنهادی علوم یک چهره قاطع انقلابی با سابقه تحول‌گرا در حوزه آموزش عالی بود یا سابقه معاونت وزارت داشت می‌گفتیم بسیار خوب؛ اما اکنون این چنین نیست. آقای رئیسی در عرصه بحرانی کشور می‌خواهد سکان مناصب مهمی مانند وزارت آموزش و پرورش، علوم و اقتصاد را به دست کسانی بسپارد که بحران دیده نیستند و این خیلی کار را خطرناک می‌کند.

کد خبر 5282791

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha